Verbouwing pand Besterdplein
Plaats Tilburg
Ontwerp 2011
Opdrachtgever Particulier
Realisatie 2011
Inhoud
Oppervlakte
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

Om het wooncomfort te verhogen is gekozen voor aluminium shutters

Untitled-3

Gelegen aan het Besterdplein in het centrum van Tilburg staat een gebouw uit de jaren ‘60 met een winkelruimte op de begane grond en daarboven een woning.

De slechte bouwkundige staat van de kozijnen en de gevelbekleding was een aanleiding om de totale voorgevel op te frissen.

De bestaande erkerkozijnen gaven dit gebouw een herkenbaar karakter, maar leverden geen praktische toevoeging aan het gebruik van de woning. Ook het grote oppervlak aan enkele beglazing zorgde in de zomer voor een behoorlijke opwarming en voor te veel ongewenste inkijk vanaf het plein.

Om het wooncomfort te verhogen is er gekozen voor nieuwe geïsoleerde aluminium kozijnen met daarvoor verplaatsbare aluminium shutters.

De gevelbekleding van steen strips wordt vervangen door gepatineerde zinken felsstroken en een plint van geslepen natuursteen. Het natuursteen komt ter plaatse van de winkel op de begane grond om eventuele beschadigingen te voorkomen. De bestaande verspringing in de dakrand wordt in de nieuwe situatie recht beëindigd door het zinken boven de raampartij door te zetten.