Luifel Het Afscheidshuis
Plaats Tilburg
Ontwerp 2010
Opdrachtgever Het Afscheidshuis
Realisatie 2010
Inhoud
Oppervlakte
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De luifel accentueert de anonieme entree

Untitled-3

In Tilburg bevindt zich een afscheidshuis. Dit is een plek waar overledenen kunnen worden opgebaard en familieleden in een huiselijke omgeving afscheid kunnen nemen van hun dierbaren. De warme en rustige sfeer die binnenin het gebouw heerst is aan de buitenzijde niet direct af te lezen. Tevens is de entree niet duidelijk zichtbaar doordat deze niet direct aan de straatzijde ligt maar aan de zijkant van het gebouw. De opdracht was de uitstraling van het pand te verbeteren en de entree meer te verduidelijken. De oplossing is het plaatsen van een luifelconstructie die de entree meer accentueert en de zichtbaarheid vanaf de straat vergroot. De luifelconstructie is samengesteld uit stalen UNP-profielen die aan de onderzijde is afgewerkt met houten latten. De luifel wordt ondersteund door een drietal stalen buisprofielen die als organische takken uit een betonnen bloembak komen.