Uitbreiding Bedrijfshal Claassen B.V.
Plaats Waalwijk
Ontwerp 2012
Opdrachtgever Claassen B.V.
Realisatie 2013
Inhoud 3150 m3
Oppervlakte 650 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De uitbreiding heeft een duurzaam energieconcept.

Untitled-3

Gelegen op het industrieterrein Haven 6 wordt een uitbreiding van Peter Claassen Dubbele Bedieningen gerealiseerd. De uitbreiding bestaat uit twee bouwlagen waarbij de verdieping gebruikt wordt als magazijn en de begane grond een uitbreiding is voor de montageafdeling. De uitbreiding wordt aan drie zijde ingeklemd door de bestaande bedrijfshal en de toekomstige belendende bebouwingen. De begane grond wordt van daglicht voorzien door een verticaal venster in de oostgevel. Daarachter bevindt zich een vide die ervoor zorgt dan beide verdiepingen worden voorzien van daglicht en ruimtelijk worden verbonden. Tevens wordt de verdieping aangelicht door een horizontaal venster in de zuidgevel.

De uitbreiding heeft een duurzaam energieconcept. Dit wordt gerealiseerd door toepassing van sandwich gevelelementen met een hoge isolatiewaarde, warmteterugwinning op de ventilatie retourlucht, warmtepomp met vloerverwarming en vloerkoeling. Elektra wordt opgewekt door middel van PV-cellen op het dak van de uitbreiding.