Nieuwbouw woonhuis Spoordonk
Plaats Oirschot
Ontwerp 2012
Opdrachtgever Particulier
Realisatie 2013
Inhoud 835 m3
Oppervlakte 220 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De hoofdmassa en de aanbouwen worden omhult door een dunne horizontale luifelconstructie welke zorgt voor een evenwichtig beeld

Untitled-3

Dit woonhuis is gelegen in een uitbreiding van het landelijk gelegen dorp Spoordonk. De bouwmassa is geheel volgens de voorgeschreven karakteristiek van een Brabants boerderijtype. Deze karakteristiek vind zijn verdere uitwerking door de platte aanbouwen van deze hoekwoning in aanzicht vanaf de openbare weg ondergeschikt uit te voeren als een lage tuinmuurconstructie. Deze schijfwerking van de ‘tuinmuurconstructie’ vind ook zijn verder verschijning in de uitwerking door de topgevels van de hoofdmassa als een doorlopende schijf uit te voeren. Aan de straatzijde heeft de voorgevel een statige uitstraling en een symmetrische verticale kozijngeleding.  Aan de tuinzijde opent de bouwmassa zich volledige horizontaal en transparant voor een optimale beleving van de tuin in de verschillende verblijfsruimten van de woning. Deze raampartij in de hoofdmassa en de aanbouwen worden omhult door een dunne horizontale luifelconstructie welke zorgt voor een evenwichtig en eenvoudig beeld van uit de tuin en uiteraard voor comfort in de verschillende verblijfsruimten. De materiaaltoepassing is volgens dorpse karakteristiek door toepassing van houten kozijnen, rode handvorm bakstenen, zinken afwerkingen en antraciet keramische leidakpannen.