Nieuwbouw appartementen “Karakter”
Plaats Waalwijk
Ontwerp 2022
Opdrachtgever Ontwikkelaar
Realisatie In ontwikkeling
Inhoud
Oppervlakte 85 - 116 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De balkons zijn voorzien van bijzondere privacy en zonweringsschermen welke verrijdbaar zijn.

Untitled-3

Overeenkomstig de koers van de gemeente Waalwijk waar steeds meer aandacht is voor meer wonen i.p.v winkelen zal er straks aan de Stationsstraat in het centrum van Waalwijk een nieuw complex met appartementen verrijzen genaamd “Karakter”. Een karakteristiek gebouw met vier bouwlagen en 15 royaal gedimensioneerde koopappartementen. Het gebouw heeft een hele bijzondere ligging, namelijk aan de voorzijde de levendigheid van de winkelstraat en de achterzijde grenzend aan de groene diepe tuinen van de Julianastraat. De appartementen zijn dan ook rug aan rug geschakeld met centraal in het gebouw gelegen; de lift, het trappenhuis en het ruim vormgegeven atrium waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten voor een ongedwongen praatje. Ook dringt hier het daglicht diep het gebouw binnen en hebben alle appartementen subtiel licht en zicht op deze binnenruimte.
Karakter telt 15 appartementen met aandacht voor klasse en comfort. Uitgesproken ruim ook. De appartementen hebben drie tot vier kamers en een woonoppervlakte van 85 tot 116 m2. De ruime open keuken biedt de mogelijkheid voor een kookeiland. In de royale slaapkamer is er ook ruimte voor een inloopkast.

Een gebouw met ook een bijzondere uitstraling. Ter plaatse van de woonkamer zijn over de volle breedte balkons opgenomen. Door de balkons te voorzien van decoratieve schermen met uitgestanste letters waarvan de teksten in samenwerking met een kunstenaar tot stand zullen komen. De schermen zijn naar behoefte te verplaatsen en zorgen voor zonwering en/of privacy. Dit zorgt voor een dynamisch en wisselend gevelbeeld. Ter plaatse van de slaapkamers is de gevel iets meer gesloten en voorzien van versprongen verticaal en horizontaal geplaatste metselwerk banden. Deze zorgen voor een plastiek en levendige gevel. Doordat de gevel vooral ook vanaf de zijkant wordt gekeken door het langslopende publiek verandert het aangezicht constant. De bovenste verdieping is terugliggend uitgevoerd in een licht metaal. Deze gaat mooi over in de lucht en komt zo minder zwaar over. Horizontale aluminiumlamellen zorgen voor de benodigde zonwering en voorkomt de plaatsing van minder fraaie parasols.

Uit het oogpunt van duurzaamheid is gekozen voor all-electric woningen en wordt het appartementencomplex gebouwd volgens de energieprestatie-eisen voor nieuwe gebouwen in Nederland: BENG (Bijna EnergieNeutraal Gebouw). Want behalve meer comfort brengen energiezuinige woningen aantrekkelijke besparingen in het vooruitzicht. Verder is er ook aandacht besteed aan het creëren van een aangenaam woningklimaat door het gebruik van de warmtepomp; vloerkoeling en vloerverwarming zorgen namelijk voor een comfortabel temperatuur in elk seizoen.