Nieuwbouw bedrijfspand Van Hilststraat
Plaats Waalwijk
Ontwerp 2017
Opdrachtgever Total Sports
Realisatie Ontwerpfase
Inhoud
Oppervlakte 1.770 m2 BVO m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De wens van de opdrachtgever is een efficiënt gebouw met een aansprekende uitstraling

Untitled-3

Aan de Van Hilststraat op industrieterrein Haven 7 in Waalwijk is een bedrijfshal met kantoor gepland. De wens van de opdrachtgever is een efficiënt doordacht gebouw met een aansprekende uitstraling, maar toch voor een beperkt budget gebouwd kan worden en in de toekomst uitbreidbaar is. Het gebouw is bestemd voor een bedrijf dat vooral via internet handelt en zo met name behoefte heeft aan opslag en een kantoor.  Zowel het kantoor als de bedrijfshal zijn uitgevoerd in een staalconstructie en bekleedt met een zwarte sandwich elementen. De gevel loopt zowel over de bedrijfshal als het kantoor door. Zo ontstaat er een massa die als een geheel leesbaar is.  Ter plaatse van de kantoren zijn verspringende ramen gemaakt die zowel op zithoogte als tegen het plafond zijn toegepast die gevelconcept zorgt voor meer comfort. In de zomerperiode komt via de bovenlichten daglicht binnen wanneer de zonwering gesloten is. Er is dus wel daglicht, maar geen directe zoninstraling dus geen opwarming.De ruimtes zijn daardoor minder donker in deze maanden. Met gesloten zonwering blijven de ruimtes koel en is minder koeling nodig. Ind e winterperiode het zonlicht diep in de kantoren doordringen. En verwarmt de kantoren zo passief. Het licht is niet overdadig en zal er zo weinig behoefte zijn tot lichtwering. Deze optie is er uiteraard wel. Door de horizontaal geplaatste ramen op twee niveau’s is er goed zicht naar buiten door het onderste raam zonder veel hinderlijk licht. Ook wordt het daglicht beter over de kantoren verdeeld en ontstaan er prettige werkplekken.