Verbouwing Woonhuis Aalst
Plaats Waalre
Ontwerp 2010
Opdrachtgever Particulier
Realisatie 2011
Inhoud
Oppervlakte
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

Het resultaat is een sculptuur van houten planken die de uitbreidingen op de begane grond en de verdieping met elkaar verbinden

Untitled-3

In het dorp Aalst dat onderdeel is van de gemeente Waalre ligt een karakteristieke woning uit de jaren ‘30. Zoals bij veel woningen uit deze tijd is in de loop der jaren een aanbouw geplaatst waarin een keuken, een bijkeuken en een badkamer is gerealiseerd. De opdrachtgever had de wens de badkamer te verplaatsen naar de eerste verdieping en op de begane grond de keuken te vergroten en ruimte te maken voor een eetkamer en zo de leefruimte te vergroten. De aanbouw moest een bijzondere toevoeging worden. Het resultaat is een sculptuur van houten planken die de uitbreidingen op de begane grond en de verdieping met elkaar verbinden. Hierdoor ontstaat een hoge ruimte op de begane grond die extra wordt verlicht door een groot daklicht, wat een ruimtelijk effect geeft in de eetkamer en de keuken.