Nieuwbouw woonhuis Contreie
Plaats Oosterhout
Ontwerp 2018
Opdrachtgever Particulier
Realisatie In ontwikkeling
Inhoud 745 m3
Oppervlakte 193 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De woning is gelegen op een hoekperceel en daarom vraagt ook de zijgevel om extra aandacht

Untitled-3

Deze woning is gesitueerd in het nieuwbouwplan De Contreie te Oosterhout. De woning is gelegen op een hoekperceel en daarom vraagt ook de zijgevel om extra aandacht. Door het verbinden van de borstwering in de voorgevel en de erker in de zijgevel door middel van een bloembak ontstaat er dynamische geheel. De asymmetrisch kap geeft de woning een bijzonder voorkomen. Maar heeft tevens een praktisch voordeel. Door de 2 badkamers en trap opgang aan de minder stijle zijde van de kap te leggen onstaat er aan de andere zijde meer ruimte in de slaapkamers. De gevel wordt uitgevoerd in een opvallende rood/oranje gevelsteen en in het dak staan opvallende zinken dakkapellen in het dakvlak.