Nieuwbouw villa Dalleu
Plaats Waalwijk
Ontwerp 2018
Opdrachtgever Particulier
Realisatie In ontwikkeling
Inhoud 1.075 m3
Oppervlakte 258 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De verticaal geplaatste zwarte erker vormt samen met de twee schoorstenen een fraai samenspel met de horizontale georiënteerde witte onderbouw en dak.

Untitled-3

In een fraaie groene wijk achter het ziekenhuis in Waalwijk wordt deze villa gerealiseerd. Het is een bestaande wijk uit de Jaren 60 waar voornamelijk bungalows zijn gerealiseerd. Zo ook op dit perceel, waar de oorspronkelijk bungalow plaats moet maken voor deze villa. De villa ligt op een prominent hoekperceel en heeft aan de voorzijde een vrij uitzicht over een waterpartij en een klein parkje. De villa kenmerkt zich door een heldere witte basismassa dat uit wit gevelstucwerk is opgetrokken.  Belangrijk is de verhouding in de grote vlakken van glas en hout die worden geleed door de witte penanten.  En zo het gehele ensemble op de grond zet. Hierdoor is de basis goed leesbaar en ondanks de schaal komt deze ingetogen over. De basismassa wordt afgedekt door een rieten kap. Aan de voorzijde springt vooral de zwarte erker eruit die plaats biedt aan het trappenhuis. De verticaal geplaatste zwarte erker vormt samen met de twee schoorstenen een fraai samenspel met de horizontale georiënteerde witte onderbouw en dak.