Nieuwbouw woonhuis De Bibliotheek 3
Plaats Waalwijk
Ontwerp 2018
Opdrachtgever Particulier
Realisatie In ontwikkeling
Inhoud 795 m3
Oppervlakte 210 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

Om de woning tussen de bredere kavels toch te laten opvallen is er voor een opvallend ontwerp gekozen.

Untitled-3

Het bijzondere aan deze woning is dat deze is gesitueerd op een kavel van slechts 12m breedte, maar toch 60m diep. Om de woning tussen de bredere kavels en woningen toch te laten opvallen is er voor een opvallend ontwerp gekozen. De woning is zo smal maar diep opgezet. De hoogte is extra geaccentueerd door het dak richting de begane grond te laten doorlopen. De zijgevels konden gesloten blijven en dit sluit goed aan bij het doorlopende dak. Aan de voorzijde is de garage en entree zover mogelijk naar voren gelegd en een uitsparing gemaakt uit de hoofdmassa. Hierdoor is het mogelijk 2 auto’s naast elkaar te parkeren ondanks het smalle kavel. Aan de achterzijde is de gevel bewust recht gehouden om zo optimaal zicht te hebben op de diepe achtertuin.