Nieuwbouw woonhuis De Bibliotheek 1
Plaats Sprang-Capelle
Ontwerp 2015
Opdrachtgever Particulier
Realisatie 2016
Inhoud 950 m3
Oppervlakte 260 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De wens van de opdrachtgever was een duidelijke symmetrische hoofdmassa met eigentijdse karakteristieken

Untitled-3

Het woonhuis is gelegen in de wijk ‘De Bibliotheek’ dat onderdeel is van Landgoed Driessen te Sprang-Capelle.  De woning is gelegen op een breed perceel waardoor een in de breedte georiënteerde woning mogelijk is. Het perceel is in de diepte wat beperkt en zo wordt de tuin aan de achterzijde optimaal benut.  De wens van de opdrachtgever was een duidelijke symmetrische hoofdmassa met eigentijdse karakteristieken. De woning heeft een krachtige opzet door de gecreëerde plastiek. De kozijnen hebben een verdiepte negge en zijn verticaal geleed. De uitkragen goot en de natuursteen waterslagen en spekbanden vormen een duidelijke horizontaal contrast en ontstaat er een harmonieus geheel.