Nieuwbouw woonhuis Esdoornlaan
Plaats Sprang-Capelle
Ontwerp 2016
Opdrachtgever Particulier
Realisatie In aanbouw
Inhoud 765 m3
Oppervlakte 215 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

Doormiddel van grote glasvlakken, overstekken en buitenjaloezieën wordt maximaal gebruik gemaakt van de zon

Untitled-3

Deze woning is gelegen op de hoek van de Esdoornlaan en de Cypressenlaan in de wijk Landgoed Driessen te Sprang-Capelle. De woning is met de achtergevel volledig op het zuiden gericht. De verblijfsruimten zoals de keuken, woonkamer en slaapkamers zijn allen op het zuiden en westen gesitueerd. Doormiddel van grote glasvlakken, overstekken en buitenjaloezieën wordt maximaal gebruik gemaakt van de zon. Door passieve opwarming in de winter, maar koel in de zomer. De noord- en oostgevel zijn nagenoeg gesloten hier bevinden zich dan ook bewust geen verblijfsruimten. Aan de achterzijde is een uitkraging gerealiseerd van 3m waaronder zich een terras bevindt. De woning bevat tevens een dubbele garage en is voorzien van een ruime kelder. Het ontwerp laat zich kenmerken als een dynamisch vormgegeven wit gestukte massa met daartussen contrasterende warme vlakken van behandelde western red cederhouten gevelplanken. Het dynamische ontwerp zorgt er tevens voor dat de woning uit verschillende hoeken een ander voorkomen heeft. Doordat het een hoekwoning betreft komt dit goed tot uiting. Uiteraard is ook deze woning weer zeer energiezuinig. Luchtdicht, warmteterugwinning op ventilatie, hoogwaardige isolatie en het dak is volledig voorzien van PV-cellen.