Nieuwbouw villa Mallens
Plaats Kaatsheuvel
Ontwerp 2018
Opdrachtgever Particulier
Realisatie in ontwikkeling
Inhoud 1.350 m3
Oppervlakte 330 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De verticale en horizontale belijning in combinatie met fraaie materialen maken het een krachtig harmonieus geheel

Untitled-3

Deze villa ligt in een bestaande villa wijk in Kaatsheuvel-Oost. De wijk kenmerkt zich door grote vrijstaande villa’s tussen het groen. De aanwezige bomen zijn reeds een halve eeuw oud. De wens van de opdrachtgever was met name een levensloopbestedendige woning waarbij het volledige woonprogramma op de begane grond is gerealiseerd. Met een aantal slaapkamers met badkamer op de verdieping. Tevens had de opdrachtgever de wens voor de realisatie van een B&B. Deze hebben we door de beperkte ruimte op het perceel in de kelder gesitueerd. Echter om niet het ‘keldergevoel’ te krijgen is er een patio aan de achterzijde gesitueerd die als tuin oploopt naar het maaiveld. Hierdoor ontstaat direct ook privacy voor de gasten. Ook is er een aparte ingang via de buitenzijde gerealiseerd voor de B&B gasten.

De villa is visueel eigenlijk een éénlaagsewoning die is uitgevoerd met vlakke van lange betonstenen die de uitstraling van natuursteen hebben. De massa wordt afgekaderd door een horizontale aluminium felsstrook ter hoogte van de dakrand die overloopt naar de overkapping aan de achterzijde. Bovenop deze éénlaagse massa is een rietenkap  geplaatst die wordt verbonden met de begane grond met een forse verticale erker waarbinnen zich het trappenhuis bevindt. De compositie wordt nog versterkt door de schoorstenen voor zowel de binnen als buitenhaard.