Nieuwbouw woonhuis Palfrenier
Plaats Waalwijk
Ontwerp 2015
Opdrachtgever Particulier
Realisatie 2016
Inhoud 800 m3
Oppervlakte 208 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

Deze horizontale belijning vormt een spel met de schoorsteen en de stijle kap.

Untitled-3

Het woonhuis is gelegen in de wijk ‘Het Koetshuis’ dat onderdeel is van Landgoed Driessen te Waalwijk. Het Koetshuis is een wijk dat zich kenmerkt door eigentijdse woningen met enige karakteristiek. Denk daarbij aan schildkappen met overstekende goten en rood metselwerk.  Zoals door de opdrachtgever gewenst is met het ontwerp aansluiting gezocht met de wijk, maar is toch een unieke woning opgezet. Een eigentijdse woning met karakteristieke elementen. De woning kenmerkt zich door een stijle kap bedekt met vlakke pannen en overstekende goten. Het metselwerk is uitgevoerd in een donker rode steen met contrasterende witte kozijnen en houten delen. De horizontale belijning van de goten wordt versterkt door de horizontale houten delen en de roedes in de kozijnen. Deze horizontale belijning vormt een spel met de schoorsteen en de stijle kap.