Nieuwbouw woonhuis Waesgeerd-West 6
Plaats Waspik
Ontwerp 2020
Opdrachtgever Particulier
Realisatie In aanbouw
Inhoud 940 m3
Oppervlakte 246 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

Het metselwerk loopt vanaf de voorgevel door in een bloembak, dakkapel en de overkapping aan de achterzijde, er ontstaat zo één geheel.

Untitled-3

Aan de buitenrand van de uitbreidingswijk Waesgeerd-West in Waspik wordt deze bijzondere woning gerealiseerd.  Het betreft een hoekkavel waardoor ook de linkerzijgevel als voorgevel gezien kan worden.  Het bijzondere aan het ontwerp is de geknikte kap in combinatie met de lange betonstenen. Het metselwerk loopt vanaf de voorgevel door in een bloembak, dakkapel en de overkapping aan de achterzijde. Er ontstaat zo één geheel. Het kavel is in verhouding smal, maar daarentegen diep. Daar is in het ontwerp rekening mee gehouden door de woonkamer en eetkeuken aan de achterzijde naast elkaar te situeren. Er is in de woning een ruime hoeveelheid aan daglicht aanwezig. Zo is er centraal een ruime vide gemaakt met daklichten die zorgen voor extra daglicht centraal in de woning.