Nieuwbouw woonhuis Palfrenier
Plaats Waalwijk
Ontwerp 2011
Opdrachtgever Particulier
Realisatie 2013
Inhoud 825 m3
Oppervlakte 218 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De bouwmassa is zo gesitueerd dat er een optimale beleving is van de tuin met behoudt van privacy

Untitled-3

Het woonhuis is gelegen in de wijk ‘Het Koetshuis’ dat onderdeel is van Landgoed Driessen te Waalwijk.
De bouwmassa is zo gesitueerd dat er een optimale beleving is van de tuin met zoveel mogelijk privacy en een duidelijke herkenning van de hoofdmassa vanaf de straat.

De toegepaste materialen zijn in overeenstemming met de omliggende nieuwbouwwijk. De verblijfsruimten zijn zuidwest georiënteerd, de facilitaire ruimten zoals het sanitair zijn noord georiënteerd en hebben een meer gesloten gevel. De transparante gevel aan de zuidwest zijde geeft een optimale beleving van de tuin en voor opwarming in de winter door het gebruik van passieve zonne-energie. Door een ruime overstek en regelbare buitenzonwering wordt opwarming in de zomer voorkomen. De woning is volledig uitgerust met de modernste domotica. Daarnaast is deze woning zeer energiezuinig  door toepassing van hoge isolatiewaarden, mechanische balansventilatie met CO2-sturing en warmteterugwinning en  een warmtepompinstallatie resulteert dit in een EPC van 0,48.
Het woonhuis wordt in de toekomst uitgebreid met PV-zonnecellen op het zuidelijk georiënteerde hellende dak dit zal resulteren in een EPC van 0,18.