Nieuwbouw woonhuis Suys
Plaats Waalwijk
Ontwerp 2019
Opdrachtgever Particulier
Realisatie 2019
Inhoud 675 m3
Oppervlakte 172 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

Het gebruik van 2 kleuren metselwerk geeft de woning een dynamisch voorkomen

Untitled-3

Deze woning ligt op een hoekperceel binnen het plan Landgoed Driessen te Waalwijk. Het bijzondere aan de locatie is de wieber vorm van het perceel en bouwvlak en de noordoriëntatie van de tuin.  De zitkamer is aan de zuidzijde gepositioneerd en de eetkeuken aan de noordzijde. Door echter de woning zoveel mogelijk aan de oostzijde op het perceel te plaatsen en het eetgedeelte aan de westzijde uit de massa te plaatsen ontstaat er een zonnige eetkeuken. Die aan zowel de voor – als achterzijde tuinzicht heeft. De woning is zo opgezet dat er gemakkelijk in de toekomst een badkamer gemaakt kan worden van de berging en zo een compleet woonprogramma heeft op de begane grond. Er is getracht de woning zo optimaal en efficiënt mogelijk in te delen.

Aan de buitenzijde kenmerkt de woning zicht door het gebruik van een bijzondere lichte steen die wordt afgewisseld met contrasterende donkere vlakken metselwerk.  Het gebruik van 2 kleuren metselwerk geeft de woning een dynamisch voorkomen. En is zo vanuit elke hoek anders. Door de ligging op een hoekkavel dienen vooral de oost als zuidgevel prominent te zijn.