Nieuwbouw villa Landgoed Steenenburg 1
Plaats Nieuwkuijk
Ontwerp 2022
Opdrachtgever Particulier
Realisatie In aanbouw
Inhoud 1045 m3
Oppervlakte 243 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De villa ligt op een bijzonder perceel dat aan de voorzijde smal is, maar richting de achterzijde breed uitloopt. Aan de achterzijde en tevens de westzijde is er fraai zicht op een brede groenstrook.

Untitled-3

Deze moderne riet gedekte villa wordt gerealiseerd binnen het plan Landgoed Steenenburg in Nieuwkuijk. Dit is het gebied dat beter bekend staat als het voormalige ‘Land van Ooit’. De villa heeft een compleet woonprogramma op de begane grond, dus o.a. ook het slapen en werken bevindt zich gelijkvloers.

De villa ligt op een bijzonder perceel dat aan de voorzijde smal is, maar richting de achterzijde breed uitloopt. Aan de achterzijde en tevens de westzijde is er fraai zicht op een brede groenstrook. In het ontwerp is er rekening gehouden met deze oriëntatie door de voornaamste verblijfsruimten zoals de zitkamer, eetkeuken, overdekt terras en slaapkamer aan deze achterzijde te oriënteren. Door de grote glazen puien is er eveneens optimaal zicht en licht. Om de woning echter niet teveel te laten opwarmen is er overal ingebouwde zonwering voorzien. In architectuur kenmerkt de woning zich door een enkel bouwmassa die is opgebouwd uit horizontale aluminium dakrand die is ingesloten tussen een aantal gemetselde schijven. Daarboven op staat een rietenkap met een fors overkragend dak. Deze wordt visueel ondersteunt door een eikenhouten constructie in zowel de voor als achtergevel. In combinatie met aardse kleuren ontstaat er een harmonieus geheel.