Verbouwing woonhuis Dr. Mollerlaan
Plaats Waalwijk
Ontwerp 2016
Opdrachtgever Particulier
Realisatie 2017
Inhoud
Oppervlakte 134-175 m2 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De uitbreiding is bewust contrasterend zo blijft de karakteristiek van de bestaande woning intact

Untitled-3

Aan de Dr. Mollerlaan in Waalwijk staan een aantal karakteristieke  twee-onder-één kapwoningen uit de Jaren 50 van de vorige eeuw. De percelen zijn met een 700m2 riant, maar de woningen zijn in basis te krap om aan de huidige wensen te voldoen. De woning in deze casus is in het verleden reeds vaker uitgebreid en verbouwd.  Echter bij deze verbouwing worden alle verdieping gerenoveerd en een forse uitbreiding op de verdieping en begane grond gerealiseerd. De eetkeuken en zitkamer zijn beiden gesitueerd aan de fraaie diepe tuin. Op de verdieping is een extra slaapkamer gerealiseerd en is de badkamer verruimd. De uitbreiding is uitgevoerd in wit gevelstuc met grijze aluminium kozijnen en houten gevelpanelen. De uitbreiding is bewust contrasterend tegen de bestaande woning gezet. De bestaande woning heeft een duidelijke karakteristiek die hierdoor in tact blijft.