Nieuwbouw Villa Moonen
Plaats Waalwijk
Ontwerp 2022
Opdrachtgever Particulier
Realisatie In aanbouw
Inhoud ca. 1360 m3
Oppervlakte 351 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De sterk uitkragende kap zorgt voor een strakke horizontale belijning die wordt onderbroken door een tweetal forse schoorstenen.

Untitled-3

Deze bijzondere villa wordt gerealiseerd in Waalwijk, aan een karakteristieke straat met woningen vanaf de jaren ’20. In de directe nabijheid liggen eveneens grote woningen met elk een eigen karakteristiek. Ondanks zijn eigentijdse vormgeving sluit deze villa daarbij aan. Deze villa is gelegen op een hoekperceel en is daarmee tweezijdig georiënteerd.  Daarnaast is de villa aan de noordzijde van het perceel gesitueerd zodat de tuin aan de zuidzijde gelegen is. Er is zo eveneens fraai zicht op de reeds bestaande bomen. De verblijfsruimten zoals de woonkamer, keuken en slaapkamers zijn ook aan deze zijde van de woning gesitueerd. De hoofdslaapkamer op de verdieping ligt richting het oosten en heeft een eigen balkon.

De villa karakteriseert zich door een gemetselde massa van twee bouwlagen en een kap met grote overstekken. De metselwerk massa opent zich richting de tuinzijde met grote raampartijen en ter plaatse van de entree is deze over de volledige hoogte uitgespaard. De sterk uitkragende kap zorgt voor een strakke horizontale belijning die wordt onderbroken door een tweetal forse schoorstenen. Er is bewust gekozen de gevel uit te voeren in één materiaal en gevelsteen. De garage en de uitbouw gaan zo op in de hoofdmassa en ontstaat er een leesbaar en harmonieus geheel. De gevel wordt uitgevoerd in een unieke langformaat gevelsteen van Petersen; De Kolumba.