Nieuwbouw luxueuze appartementen Wandelpark
Plaats Waalwijk
Ontwerp 2022
Opdrachtgever Magna Capital Partners
Realisatie In ontwikkeling
Inhoud
Oppervlakte 125 - 275 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De blokken liggen optimaal gepositioneerd aan de zonkant en er is rekening gehouden met het uitzicht over het wandelpark, begraafplaats en de Jeu de boules baan.

Untitled-3

Aan de Meester van Coothstraat ten westen van het centrum van Waalwijk komen straks 28 luxueuze appartementen verdeeld over drie gebouwen. Het fraaie van de locatie is de ligging nabij het centrum, maar ook de rust en groen van het park. De appartementen krijgen een hoog afwerkingsniveau en ook de voorzieningen sluiten daarbij aan. Zo zal er een zwembad met wellness en fitness worden gerealiseerd in de kelder van één van de appartementenblokken. Op de bovenste verdieping bevinden zich de penthouses met een woonoppervlakte van ca. 210 – 275 m2 met ruime dakterrassen. Onder de gebouwen bevinden zich de parkeergarages met extra parkeerplaatsen buiten op het terrein.

De drie bouwblokken zijn verschillend in formaat, maar ook in hoogte. Zo is het blok aan de noordoostzijde drie bouwlagen hoog om zo beter aan te sluiten op de bestaande bebouwing aan de Mr. Van Coothstraat. Het blok aan de zuidzijde is vier bouwlagen hoog en ligt tussen de bomen. Deze bomen zorgen ervoor dat de beleving van het park doorloopt tussen de bebouwing door. De blokken liggen optimaal gepositioneerd aan de zonkant en er is rekening gehouden met het uitzicht over het wandelpark, begraafplaats en de Jeu de boules baan.

In het ontwerp is ervoor gekozen de vloeren door te laten steken en op verschillende posities te laten uitkragen waardoor er een speels en ruw effect ontstaat. En dit past precies in deze natuurlijke omgeving. Daarnaast zorgen de horizontale lijnen ervoor dat de bouwblokken minder massaal overkomen. Ook zorgt het vele glaswerk voor genoeg daglicht en uitzicht zodat er een gevoel van openheid ontstaat. Er is dus bewust gekozen voor een ontwerp dat past in de omgeving van het wandelpark en wijkt dus af van de bestaande bebouwing aan de Grotestraat of de Mr. Van Coothstraat waar meer een gesloten architectuur voorkomt. Qua materialisering is gekozen voor een keramische steen en voor de penthouses bovenin voor een houten gevelplank.