Nieuwbouw woonhuis Wendelnesse
Plaats Sprang-Capelle
Ontwerp 2018
Opdrachtgever Particulier
Realisatie In ontwikkeling
Inhoud 790 m3
Oppervlakte 198 m2
Untitled-2
Untitled-2
Untitled-3

De dakvorm is afgeleidt van de optimale oriëntatie op de zon

Untitled-3

In het buitengebied van Sprang-Capelle komt deze vrijstaande woning. Het betreft een ruim perceel van ca. 1.600m2. De woning ligt vrij op het kavel met een aardige afstand van de weg. De woning is zo alzijdig goed zichtbaar. Het ontwerp ‘speelt’ dan ook met deze alzijdigheid.  De woning bevat stijlkenmerken van nabijgelegen klassieker vormgegeven woningen, maar zijn verwerkt in een moderne en eigentijdse vormgeving. De eigenwijze vorm geeft de woning een uniek karakter. De dakvorm is afgeleidt van de optimale oriëntatie op de zon. Zodat de PV-cellen optimaal rendement hebben. Tevens vormt het uitkragende dak een luifel ter beperking van de zoninval tijdens de zomermaanden. Aan de achterzijde is de gevel met veel glas uitgevoerd om vanuit de keuken een fraai uitzicht te hebben over de grote tuin.